top of page

Ρουμανία

Βουκουρέστι

tip No1: Επειδή το Βουκουρέστι, δεν έχει πολλά πράγματα να δείτε, μπορείτε να γυρίσετε όλα τα αξιοθέατα σε 1 ημέρα,θα πάτε στο μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης, το παλάτι του λαού, στο οποίο αν έχει μια καλή μέρα θα μπορείτε να ανέβετε στην οροφή, με κόστος 3,5 ευρώ για να βγάλετε πανοραμικά το Βουκουρέστι, επίσης θα δείτε την αψίδα του θριάμβου που κατασκευάστηκε με το πρότυπο αυτής του Παρισιού,θα πάτε κ εκεί με το αυτοκίνητο γιατί βρίσκεται εκτός κέντρου.

Άλλα αξιοθέατα είναι το Ρουμανικό Αθήναιον, και το μουσείο του χωριού, σχεδόν αδιάφορα, μπορείτε να πάτε αν έχετε ελεύθερο χρόνο.

tip No2: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ χρειάζεστε αυτοκίνητο!!!! για όλες τις μέρες, σε όλες τις περιοχές της Ρουμανίας! Η τιμές ενοικίασης είναι απο φθηνές εως σχεδόν εξευτελιστικές ΑΡΚΕΙ να κάνετε την κράτηση τουλάχιστον 1 μήνα πριν, οι τιμές που παίζουν είναι ακόμη και 5 ευρώ τη μέρα! Εμείς κλείσαμε με SIXT τελευταία στιγμή, λόγω αναποδιάς, σύνολο για 3 μέρες, 27 ευρώ μέσω ίντερνετ!( γενικά στο ίντερνετ οι τιμές είναι πολύ πολύ φθηνότερες απο αυτές που σας λένε στα γκισέ των εταιριών που θα βρείτε στο αεροδρόμιο ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! θα χρειαστούν πιστωτική για να δεσμεύσουν ένα ποσό για ασφάλεια συνήθως πάνω απο 700 ευρώ, τα οποία στο τέλος και αφού δεν έχει γίνει κάποια ζημιά αποδεσμεύονται από την κάρτα κανονικά!

Συνάλλαγμα δεν θα κάνετε στο αεροδρόμιο αλλα μόλις θα φτασετε στην πόλη, η ισοτιμία είναι πολύ καλή.

tip No3:Το road trip ξεκινάει από το Βουκουρέστι, πρώτη στάση στο χωριό Sinaia στην Τρανσυλβανία είναι το κάστρο Peles, μια εξοχική κατοικία, η διαδρομή είναι περίπου 2,5 ώρες. Στο κάστρο φτάνετε περπατώντας έχοντας αφήσει το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ σε λιγότερο από 10 λεπτά, και η διαδρομή αλλά και η άφιξη είναι φοβερή!!!!! Στο κάστρο η είσοδος είναι γύρω στα 8 ή 10 ευρώ, μετά σειρά έχει το Brasov, απόσταση 1 ώρα,και είναι ένα χωριό παραμυθένιο! μια μίνι εκδοχή της Κρακοβίας! Θα παρκάρετε κάπου κεντρικά κι έπειτα θα ρωτήσετε για την πύλη που σας οδηγεί στη νέα πόλη, εκεί μπορείτε να πιείτε καφέ, να φάτε στο χέρι από τα μαγαζάκια στον πεζόδρομο ή σε εστιατόριο τιμές πολύ φθηνές παντού! θυμηθείτε για πολύ μικρά μαγαζιά και καντίνες θα χρειαστείτε LEI.

castelul Peles

tip No4 : Μια πολύ καλή σκέψη είναι να διανυκτερεύσετε ένα βράδυ στο Brasov, για να ξεκινήσετε την επόμενη για κάστρο Bran, το πολυφημισμένο κάστρο του κόμη δράκουλα, και πολύ τουριστικό, η είσοδος γι αυτό το κάστρο είναι 8 ευρώ, και περίπου 40 λεπτά από το Brasov, κι έπειτα μετά από εκεί μπορείτε να επιστρέψετε στο Βουκουρέστι για ένα τελευταίο βράδυ ή να αναχωρήσετε, ανάλογα τις ημέρες που είναι το ταξίδι σας.

Εννοείται πως αν έχετε περισσότερες μέρες θα πρέπει να πάτε και στα χωριά: Sibiu, Timișoara, Sighișoara.

Brasov

tip No 5 : ΦΑΓΗΤΟ. Στο Βουκουρέστι να φάτε στο http://burgerscoici.ro/ burger και μπύρα περίπου 10 ευρώ, αν και το μαγαζί φημίζεται για τα μύδια πανέ;! που φτιάχνει ο σεφ του!

Επίσης να πάτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο caru cu bere που αξίζει όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και αν πάρετε τα μενού που έχει https://www.carucubere.ro/wp-content/uploads/2017/12/Lunch-Menus.jpg. , (μόνο όμως απο τις 12:00 εως τις 18:00 καθημερινά),

θα σκάσετε στο φαγητό με μόλις 5,80 €! Αυτό που δεν περιλαμβάνεται είναι μπύρες και ποτά, και μιλάμε για ένα κόστος των 2,5 ευρω περίπου για κάθε μπύρα ή κρασί ή κοκτέιλ. Αν πάλι το budget σας, σας επιτρέπει να φάτε εκτός μενού, μπορείτε να παραγγείλετε εκτός των μενού πιάτα, το άτομο να υπολογίσετε περίπου 20-30 ευρώ.

Το κακό με αυτό το μαγαζί είναι όμως ότι μπορεί να το πετύχετε γεμάτο και να μην έχει να κάτσετε ειδικά αν είναι high season. Γι' αυτό online προσφέρει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να κλείσετε τραπέζι, αλλά μόνο 24 ωρες πρίν!

Για πρωινό έχει πάρα πολλούς φούρνους σε κεντρικά σημεία στους οποίους όμως παίρνουν μόνο το τοπικό νόμισμα LEI/RON, αλλά και η αλυσίδα PAUL BAKERY που υπάρχει και σε άλλες χώρες, σχετικά ακριβή για Ρουμανία,δηλαδή ενα μίνι σαντουιτσάκι 3,5 ευρώ, ο καφές 2,50 ευρώ, η ομελέτα 2,90, περίπου δηλαδή τιμές Ελλάδας.

tip No6: ΠΑΡΚΙΝΓΚ. Το πάρκινγκ στο Βουκουρέστι την ημέρα είναι επί πληρωμή, θα δείτε και τις μπλέ ταμπέλες που το αναγράφουν κ επίσης θα αναζητήσετε γύρω σας και τον άνθρωπο του πάρκινγκ με το φωσφοριζέ γιλέκο, θα σας ρωτήσει για πόσες ώρες θέλετε πάρκινκ και θα πληρώσετε αναλόγως, η τιμή ανά ώρα έχει περίπου 0,60ευρώ‼️ Το βράδυ μπορείτε να παρκάρετε ελεύθερα όπου επιτρέπεται!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στα πάρκινγκ παραμονεύουν κάποιοι που φαίνονται σαν παρκαδόροι αλλά δεν είναι και απλά θα πάρουν τα λεφτά του πάρκινγκ και θα φύγουν κ εσείς απλά θα νομίζετε οτι έχετε πληρώσει! Απλά να παρατηρείτε να φοράνε το φωσφωριζέ γιλέκο και να έχουν το μπλοκάκι στο χέρι και όλα καλά!

tip No 7: ΔΙΑΜΟΝΗ. Αυτό το κομμάτι είναι καθαρά στο χέρι του καθενός,τι budget έχετε, με πόσα άτομα ταξιδεύετε κλπ.

Αν πάτε γκρούπ ατόμων μπορεί να βρείτε ακόμα και με 5-10 ευρώ το βράδυ σε hostel, b & b κλπ, το δίκλινο σε ξενοδοχείο μπορεί να το βρείτε γύρω στα 20-30 ευρώ το βράδυ και πάνω ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Γενικά η Ρουμανία είναι ενα ταξίδι που δεν θα σας κοστίσει πολύ, αν πάτε μην πάτε μόνο Βουκουρέστι, δεν αξίζει.

Αυτό που πραγματικά αξίζει στη Ρουμανία είναι τα χωριά της!

bottom of page