top of page

Από την Δρέσδη στην Πράγα

Αν από την Δρέσδη επιλέξετε να συνεχίσετε το ταξίδι σας στην Πράγα, με τον ίδιο πάλι τρόπο της flixbus κλείνετε το εισιτήριο σας και σε 2 ωρίτσες βρίσκεστε στην Πράγα!

Τα εισιτήρια θα σας κοστίζουν πάλι γύρω στα 25 ευρώ με επιστροφή αναλόγως το δρομολόγιο.

https://www.flixbus.com/bus-routes/bus-dresden-prague

Για την Πράγα πιθανότατα θα ξέρετε ήδη πάρα πολλά, γιατί είναι μια πόλη που έχει χιλιο συζητηθεί.

Κάποια tips που σίγουρα πρέπει να διαβάσετε!

tip No1: Όπως στο Βερολίνο έτσι και στην Πράγα, υπάρχουν free tours που σας προσφέρουν την δυνατότητα να γνωρίσετε μέσα σε 3 ώρες πολλά σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, έτσι ώστε να ξέρετε τι σας γίνεται!

Στην Πράγα όμως αντίθετα απο το Βερολίνο τα free tours είναι πολλά! Κι όταν λέω πολλά εννοώ πάααρα πολλά,τα free tours κινούνται σε μιλιούνια, γύρω γύρω στην πόλη με τις γνωστές ομπρέλες για να τα αναγνωρίζουμε.

Κάποια από αυτά είναι:

https://www.freetour.com/prague/free-tour:-the-old-town-and-the-jewish-quarter

https://www.goodpraguetours.eu/free-walking-tour/#id=free-walking-tour-of-the-old-town-new-town-and-jewish-quarter-praha

http://extravaganzafreetour.com/free-tours

Και τώρα το μικρό μου μυστικό! Αν είστε τυχεροί και επισκεφθείτε την Πράγα, Άνοιξη, καλοκαίρι, ή τέλος πάντων οποιοδήποτε άλλο διάστημα ευνοεί ο καιρός υπάρχει το free bike tour, που αν σας αρέσει φυσικά και το ποδήλατο θα περάσετε πολύ ωραία!

Βέβαια η τύχη θα πρέπει να είναι πάλι με το μέρος σας και να βρείτε ελεύθερη θέση! Γι αυτό κάντε κράτηση πολύ νωρίς!

tip No2: Στην Πράγα θα χρειαστείτε σίγουρα συνάλλαγμα, βέβαια θα σας έλεγα όπου μπορείτε να πληρώνετε με κάρτα αλλά αυτό επειδή δεν καθίσταται παντού δυνατό, όπως στο να βγάλετε εισιτήρια μετρό, ή να φάτε από μια καντίνα, θα χρειαστεί λοιπόν να πάτε σε κάποιο ανταλλακτήριο.

ΚΙ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!

Μακριά από εκείνα τα μπλε σατανικά ΑΤΜ που σας κλέβουν τόσο ύπουλα που όταν θα το καταλάβετε θα είναι πολύ αργά!

Φροντίστε να αλλάξετε τα χρήματα σας σε μέρη όπου μοιάζουν με τράπεζες, και σε ανταλλακτήρια που είναι μέσα σε στενάκια και όχι κεντρικούς δρόμους, μην υπογράψετε ποτέ το χαρτί, πριν σας πουν τι ποσό θα πάρετε αφού σας αφαιρέσουν τυχόν προμήθεια.

Και αν δεν τα έχετε καλά με το να κάνετε το συνάλλαγμα με το μυαλό σας, να έχετε μια offline εφαρμογή στο κινητό σας όπως το currency converter plus που εκτός από offline είναι και εκπληκτικά ακριβής!

tip No3: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. Αν πάτε χειμώνα μετρό και τραμ θα γίνουν, τα μόνιμα μέσα μετακίνησής σας, αλλά και καλοκαίρι να πάτε σίγουρα θα το χρειαστείτε για να πάτε σε μια λίγο πιο μακρινή απόσταση.

Όσον αφορά τα εισιτήρια που πρέπει να βγάλετε υπάρχουν:

Τα εισιτήρια σύντομης διαδρομής 30 λεπτών: 24czk = 0,95€

Τα εισιτήρια των 90 λεπτών 32czk = 1,25€

Τα εισιτήρια των 24 ωρών 110czk = 4,32€

Τα εισιτήρια των 3 ημερών 310czk = 12,16€

Τα χτυπάς μια φορά, την πρώτη φορά που θα τα χρησιμοποιήσεις, και τέλος!

*SOS TIP: τα μηχανήματα στους σταθμούς μετρό δεν δέχονται κάρτες ή χαρτονομίσματα γι αυτό φροντίστε πριν βγάλετε τα εισιτήρια, να έχετε το ακριβές ποσό για να βάλετε στο μηχάνημα.

tip No4: ΦΑΓΗΤΟ. Δεν χρειάζεται φυσικά να σας πω ότι πρέπει οπωσδήποτε να φάτε το διάσημο καταπληκτικό υπέροχο γλυκό tredelnik!

Θα το βρίσκετε παντού! σε καντίνες, σε μαγαζιά, παντού γύρω σας!!

Δεν ξέρω αν εδώ πρέπει να σας δώσω κάποιο tip σχετικά με αυτό, γιατί είναι καθαρά θέμα γούστου, όμως αν μπορώ να σας δώσω μια συμβουλή θα σας έλεγα να μην το πάρετε με ζάχαρη εξωτερικά αλλά με ξηρούς καρπούς γιατί είναι πολύ-πολύ πιο νόστιμο, επίσης εγώ το δοκίμασα με σοκολάτα μόνο, όμως πολλοί το έπαιρναν με παγωτό ( απλά μας είπε ένας ντόπιος να μην το προτιμούμε διότι είναι ζεστή η ζύμη λιώνει πολύ γρήγορα το παγωτό δεν μπορείς να το φάς και το πετάς!!;; και είναι ΚΡΙΜΑ! ), φυσικά θα φάτε ότι θέλετε όμως γιατί θα το τρώτε κάθε μέρα και μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά! Η τιμή του νομίζω είναι περίπου 3-4 ευρώ και με παγωτό λίγο παραπάνω.

personal tip: νομίζω ότι είναι ίσως το πιο νόστιμο που έχω φάει!!! Σ' αυτό το μαγαζί:

https://www.facebook.com/goodfoodkarlova/

*SOS TIP: Στην πλατεία που είναι το αστρονομικό ρολόι θα βρείτε καντίνες με δελεαστικό κρέας, που το ψήνουν όπως ψήνουμε το αρνί το Πάσχα, Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ μου εδώ είναι να μην φάτε! Κι αυτό γιατί θα πείτε ότι θέλετε ας πούμε μια μερίδα 250γρ και θα σας πουν ή ότι δεν γίνεται και ότι το λιγότερο είναι μισό κιλό ή θα σας χρεώσουν επίτηδες ΠΟΛΥΥ παραπάνω. Αν θέλετε οπωσδήποτε να φάτε προσέξτε απο πρίν το κομμάτι που θα σας βάλει και θα το ζυγίσει, πόσο θα σας κοστίσει, και ρωτήστε ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ!

tipNo5: Όσον αφορά τη διαμονή εγώ επέλεξα το B&B Hotel Prague City που βρίσκεται σε κεντρικό σταθμό μετρό τον florence, στο δίπλα ακριβώς τετράγωνο του ξενοδοχείου είναι ένα πραγματικά πολύ καλό και σε λογικές τιμές εστιατόριο το GATE RESTAURANT, μαζεύει κυρίως ντόπιους, θα βρείτε μακαρόναδες με 8 ευρώ, burger γύρω στα 10, σούπες της Τσεχίας με το πολύ 4 ευρώ και γενικά χορταστικές μερίδες, επίσης απέναντι απο το μετρό στη γωνία έχει ανταλλακτήριο που μοιάζει με τράπεζα για να αλλάξετε χρήματα με πολύ καλή τιμή, έξω από το μετρό έχει μια καντίνα με πολύύύ νόστιμη πίτσα για το χέρι που νομίζω ότι έχει γύρω στο 1 ευρώ ή 1,5?! και δεν το συζητώ για σουπερμάρκετ, έχει και δύο μάλιστα για να αγοράσετε νερό να έχετε μαζί σας, και πολύ φθηνές σοκολάτες! Σε 5 λεπτά με τα πόδια απο το ξενοδοχείο είναι και ο σταθμός λεωφορείων Florence για όσους χρησιμοποιήσετε λεωφορείο όπως σας πρότεινα στα post για να φτάσετε στην Πράγα ή να συνεχίσετε το ταξίδι σας για άλλη πόλη!

Σε γενικές γραμμές αν δυσκολεύεστε να βρείτε ξενοδοχείο είναι μια απίστευτη επιλογή!

tipNo6: Αν θέλετε να δείτε την αλλαγή φρουράς στο κάστρο της Πράγας θα πρέπει να είστε εκεί στις 12:00 κάθε μεσημέρι όπου γίνεται η αλλαγή με μουσική και άλογα. Προσοχή όμως δεν θα πρέπει να βρέχει γιατί η αλλαγή γίνεται μόνο όταν έχει καλό καιρό!

bottom of page